Mere om Bowtech behandling

Historien bag Bowtech©


Bowen-teknikken blev udviklet i 1950`erne af den nu afdøde Tom Bowen fra Australien.

Tom Bowen var ikke uddannet indenfor sundhed og helse, men blev alligevel en meget anerkendt og efterspurgt terapeut med over 13.000 klienter om året inden hans død i 1982.


Elaine og Oswald Rentsch blev inviteret til at studere hos ham for at dokumentere og videreføre hans arbejde. 4 år efter Toms død, begyndte de at undervise i teknikken i flere dele af verdenen.


I 1987 etablerede de ”The Bowen Therapy Academy of Australia”, som skal sikre at teknikken fremover vil blive videreført og undervist i sin oprindelige form. I dag har mere end 10.000 terapeuter over hele verden modtaget denne undervisning.


I 2001 blev Bowtech© bragt til Danmark.

 

Bowtech© navnet – din garanti !


Bowtech© er et registreret varemærke, som kun må benyttes af behandlere, som er uddannet af instruktører, der er godkendt af ”The Bowen Therapy Academy og Australia”  - Altså er navnet Bowtech din garanti for at terapeuten er uddannet til at udføre Bowenterapi efter den originale tekniks principper.Lovgivning og Tilskud.


Ifølge lovgivningen må alternative behandlere ikke helbrede, det er forbeholdt lægerne. Derfor vil man kun opleve vage ord og vendinger, når alternative behandlere skriver og udtaler sig om, hvad de laver.


Det alternative marked er stort og fra Sundhedsstyrelsens side har man prøvet at lave en blåstempling af behandlere, RAB = Registreret Alternativ Behandler. Ikke alle behandlingsformer kan pt. registreres herunder.


Bowtech er endnu ikke godkendt af sundhedsstyrelsen.


Der er endnu ikke tilskud til alternativ behandling fra sygesikringen, men flere og flere forsikringsselskaber betaler for alternative behandlinger fx til piskesmældsskader. Der skader ikke at spørge dit forsikringsselskab.

 

Læs mere om Bowtech her  Bowtech.dk